ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ

14-03-2018Εικόνες μιας άλλης εποχής...
Σκηνές βγαλμένες απο τις ταινίες που βλέπουμε παραμονή Εθνικής εορτής.
Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτό που αντικρύσαμε κατά την επίσκεψη της Λέσχης μας στην Χαλκίδα για να παρεβρεθούμε στην έκθεση του Πανευβοικού Συλλόγου Μοντελιστών.Φρόντισαν γι αυτό τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης . Στον προαύλιο χώρο του κτιρίου που στέγαζε την έκθεση,δυο διαφορετικά γκρουπ αναβιωτών,ένα του Ελληνικού Στρατού κατα το έπος του 1940 και το δεύτερο,του Ελληνικού τάγματος που συμμετείχε στον πόλεμο της κορεατικής χερσονήσου.Τράβηξαν τα βλέμματα και την προσοχή όλων.
Συμμετεχόντων και επισκεπτών.Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης ιδρύθηκε το 2017 αλλά σαν ομάδα υπάρχει από το 2015 και η έδρα του είναι στην Αθήνα.
Αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν το μοντελισμό (συναρμολογούμενα σε διάφορες κλίμακες), την ιστορική αντίκα (άνθρωποι της μηχανοκίνησης) και αυτούς που αγαπούν και αναβιώνουν την ιστορία και τον πολιτισμό (αναβιωτές).
Σκοπός του συλλόγου είναι η αναβίωση των σημαντικότερων ιστορικών γεγονότων μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με δημόσιους φορείς (δήμους, σχολεία, μουσεία) αλλά και ιδιωτικούς φορείς.Δυστυχώς,ο νόμος που απαγορεύει την κυκλοφορία των οχημάτων δεν επέτρεψε ωστέ να βρίσκονται κι αυτά στην Χαλκίδα.