03-03-2018Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η χρονιά για την Λέσχη Μοντελιστών Άρτας.
Η νεοσύστατη λέσχη της πόλης μας, η οποία μετράει μόλις τρείς μήνες ύπαρξης, μετά την πολύ καλή της παρουσία στον διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης πριν τρείς εβδομάδες και τις υψηλές διακρίσεις που απέσπασε, έκλεισε το 2017 με το χρυσό μετάλλιο που απέσπασε ο Γιώργος Μάτος στο 10o New Years Cup, στην κατηγορία S.15 Historical Figures-All Scales που διεξήχθη στο Μουσείο Αεροναυπηγικής στο αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα στο Βελιγράδι το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου.
Μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση που φιλοξένησε μοντελιστές και συλλόγους από 15 χώρες.
Ενδεικτικά, εκτός της Ελλάδας που εκπροσωπήθηκε με την Λέσχη Μοντελιστών Άρτας, και τους συλλόγους, Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων και Σύλλογος Μοντελιστών Βορείου Ελλάδος "Πήγασος" από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι απέσπασαν επίσης σημαντικές διακρίσεις.
Συμμετείχαν σύλλογοι από την διοργανώτρια Σερβία και τις Κροατία, Ιταλία, Τσεχία, Μολδαβία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Ρωσία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βοσνία, Σκόπια.
Το 2017 φεύγει με τον ιδανικό τρόπο και το 2018 θα βρεί την Λέσχη Μοντελιστών Άρτας με υψηλότερους στόχους, πρώτα για την σωστή και "υγιή" λειτουργία της και μετά για την ακόμη καλύτερη παρουσία της στο διαγωνιστικό κομμάτι.